söndag 3 maj 2015

Berättelsen om hon som låste sig ute utan att låsa

På Valborg hamnade jag och Anton efter lite om och men på Rockbar tillsammans med Elin och Isak, två av mina underbart charmiga vänner.
Elins humör var inte på topp. Hon hade haft en rörig natt med lite heartbreak och allmän förvirring, och ångesten hade eskalerat när hon insåg att hon hade tappat nycklarna och därför inte kom in i sin lägenhet. Eftersom det var på Rockbar hon hade spenderat dagen innan så gick hon så klart dit med förhoppning om att någon lämnat in nycklarna i baren, men där fanns dom inte. 
Som tur var så hade en kompis låtit både Elin och Isak fixa till sig hos henne, och hon hade även lånat ut allt ifrån rena underkläder till smink. 
Men under valborgskvällen när vi sitter där på rockan och pratar om att vara utelåst från sitt eget hem får Elin en uppenbarelse. Trots den ganska ordentliga fyllan från gårdagen och diverse minnesluckor får hon kontakt med sitt gårdagsjag. Där och då inser hon att hon, efter att ha pimplat folköl i solen, kommit hem och insett att hon inte ville vara inomhus en så vacker solig dag, utan hon ville ut igen så fort som möjligt. När hon ska gå hittar hon inte sina nycklar, och eftersom hon inte orkar leta så går hon ut ändå och lämnar dörren olåst. En hel del alkohol senare så har det här minnet helt seglat iväg och hon har helt och hållet glömt bort att nycklarna ligger hemma i en olåst lägenhet. 
Ett dygn av panik, helt i onödan. Jag känner nog ingen annan än Elin som lyckas med sånt här. Hon är dock tjejen som glömmer saker i hittegodset när hon är där för att hämta något annat. 
Det är en del av hennes charm.

Jag älskar dig Elin, tack för att jag fick skriva det här.
Bilden är från konstskolans utställning i april. Elin, pizzan och det rostiga självporträttet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar